1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Spaanse keuken
  5. Niño envuelto

Niño envuelto

  • Spaans, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-05-2020

Ingrediënten 6 personen


1 witte kool
600 g gemengd gehakt
250 g gekookte rijst
1 groot blik tomaten
4 eetlepels tomatenpuree
1 kruidentuiltje
2 teentjes geperste look
½ bosje koriander
2 kippenbouillonblokjes
1 fijngesnipperde rode ui
1 in blokjes gesneden groene paprika
oregano
olijfolie



Niño envuelto
Niño envuelto

Lekker Spaans-Zuid-Amerikaans gerecht dat U zeker eens moet proberen ! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Snij de harde onderkant van de kool, hol ze een beetje uit en leg in een ruime pan. Overgiet met water tot de kool onderstaat. Voeg het kruidentuiltje toe, kruid met peper en zout en breng aan de kook.
2. Haal na een half uur de kool uit het water en trek de bladeren voorzichtig los. Snij de harde nerf eruit; de bladeren moeten soepel en groot genoeg zijn om er pakketjes van te kunnen maken.
3. Stoof de uisnippers glazig in olijfolie, voeg er de paprikastukjes aan toe en bak tot ze zacht zijn.
4. Meng het gehakt met de rijst, koriander, gebakken ui en paprika. Breng op smaak met oregano, versgemalen zwarte peper en zeezout.
5. Rol kleine worstjes van de gehaktvulling en leg ze onderaan op het koolblad. Vouw de zijkanten van het koolblad over de vulling en rol ze op. Bind de bundeltjes samen met keukentouw en schik in een ruime pan.
6. Giet de tomatenblokjes in de pan. Voeg water en tomatenpuree toe tot de kool onderstaat. Verkruimel er de bouillonblokjes over en kruid verder met look, peper en zout.
7. Dek de pan af en breng aan de kook. Laat op een laag vuur in een half uur garen.

Bron

Spar



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top