Zoetzure salade van geroosterde zomergroenten

  • Belgisch, Salade
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 17-05-2020
  • Zoetzure salade van geroosterde zomergroenten

    Zoetzure salade van geroosterde zomergroenten

    Zoetzure salade van geroosterde zomergroenten

Makkelijk en lekkere 'light' salade

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 gele paprika
1 rode puntpaprika
1 gele courgette (ronde)
1 ronde courgette (groene)
1 bietje (chioggia-biet)
1 rode ui
tijm (enkele takjes)
verse oregano

Voor de vinaigrette:
2 el citroensap
4 el kappertjes (kleine)
ahornsiroopel
1 tl dijonmosterd
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de gele paprika in dikke repen en de puntpaprika in grove stukken. Verwijder telkens de zaadlijst. Snij de rest van de groenten eveneens in grove stukken. Leg ze in een bakschaal. Besprenkel met olijfolie, peper en zout. Leg enkele takjes tijm erbovenop en zet 40 minuten in de oven.
2 Snij de biet in flinterdunne schijfjes. Hussel intussen het citroensap, de kappertjes, de ahornsiroop, de mosterd, 2 eetlepels olie en 1/2 koffielepel zout door elkaar tot vinaigrette.
3 Schik de biet op een groot bord. Giet de dressing over de geroosterde groenten van zodra ze uit de oven komen. Roer goed, kruid eventueel nog met peper en zout en stort het geheel over de plakjes snijbiet. Werk af met wat verse oregano.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten