Oosterse rodekoolsalade met scampi's
- Belgisch, Salade
- 30-60 min.
- Geplaatst op 17-05-2020
Een topsalade, en nog slank ook bovendien want hij bevat maar 606 kcal per portie. Liever lichter? Dan kun je de boekweitnoedels weglaten.
Ingrediënten 4 personen
400 g scampi's (gepeld en darmkanaaltje verwijderd), maar mét staartje1/2 rodekool
1/2 komkommer (in de lengte gehalveerd)
1 wortel
1 lente-ui
1 koriander bosje
80 g bladspinazie
150 g edamameboon (uit blik, uitgelekt)
350 g boekweitnoedel
2 el zoetzure saus (van mango, kant-en-klaar)
1 el sesamzaadje
olijfolie
zwarte peper
1 el gember (geraspt)
1/2 limoen
2 el Japanse sojasaus
1 el gembersiroop (of honing)
2 el rijstazijn
1 el sesamolie
2 el olijfolie
Bereidingswijze
1 Meng de ingrediënten voor de dressing en zet opzij.
2 Kook de boekweitnoedels gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af in een vergiet en spoel onder koud water.
3 Spoel de jonge spinazie. Maak de lente-ui schoon en snij in ringen. Meng de spinazie met de lente-ui en edamameboontjes.
4 Maak de rodekool, komkommer en wortelen schoon. Snij ze met een mandoline in fijne plakjes. Meng onder de afgekoelde boekweitnoedels. Meng er wat van de dressing onder.
5 Roer de mangosaus met wat olijfolie tot een marinade en leg er de scampi's in. Prik ze per vier op spiesjes en gril ze op de barbecue.
6 Verdeel de spinazie-edamamesalade over de borden. Schik er de boekweitnoedelsalade op en lepel er wat dressing over. Bestrooi met sesamzaad en leg er een scampispiesje op.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties