1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Pompoen
  5. Salade met spelt, pompoen en feta

Salade met spelt, pompoen en feta

  • Belgisch, Salade
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 17-05-2020

Ingrediënten 4 personen


370 g spelt
2 butternutpompoenen
100 g feta
100 g sla (rucola en radicchio)
1 el citroensap
2 el tijm (of oregano)
4 laurier blaadjes
40 g walnoten
1 blokje groentebouillon
1 el honing
3 el ciderazijn
5 el olijfolie
peper en zout



Salade met spelt, pompoen en feta
Salade met spelt, pompoen en feta

Makkelijk en lekker light ; de spelt weken we vooraf  6 à 12 uur in water .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Week de spelt 6 à 12 uur in een ruime hoeveelheid koud water.
2 Giet af en breng aan de kook in vers water met de laurierblaadjes, de tijm en een bouillonblokje. Laat 45 minuten sudderen. Giet af.
3 Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de pompoen en snij hem ongeschild in plakjes. Leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Druppel er olijfolie en honing over en kruid met peper en zout. Bak 35 minuten in de oven.
4 Maak een dressing van het citroensap, de azijn, 5 el olijfolie en kruid met peper en zout.
5 Spoel en droog de sla. Meng met de pompoen en de spelt. Verbrokkel de feta en strooi die samen met de noten over de salade. Serveer met de dressing, en verse kruiden zoals tijm, oregano of peterselie.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top