chili con carne net anders, snel en lekker van Jamie

  • Multi-cultureel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2020

Dit recept zag ik bij 24 kitchen, en het is net zo snel, makkelijk en lekker als bij Jamie...

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gram rundergehakt
1 e.l. garam masala
zout en peper
1 mok Bulgur en 2 mokken water
2 ingemaakte citroenen
1 kaneelstokje
700 ml passata
1 tl gerookte paprikapoeder
1/2 bosje koriander
5 lente-uitjes
3 gegrilde paprika's
4 rode pepers
1 blik kidneybonen
snufje komijn
1 limoen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Blender/keukenmachine

Bereidingswijze

Doe de garam masale en wat peper en zout door het gehakt en maak er 16 balletjes van.
Verhit een el olie en leg de balletjes er in, laat ze zachtjes bakken.
Doe een mok bulgur en 2 mokken kokend water in een pan, doe er 2 gezouten ingemaakte citroenen en een kaneelstokje bij en laat het zachtjes pruttelen.
doe in een keukenmachine: 700ml passata, de gerookte paprikapoeder, het 1/2 bosje koriander, 2 lente-uitjes en de 3 gegrilde paprika's en blender het tot een saus.
Doe de saus in een pan.
Maak in de rode pepers een paar gaatjes en rooster ze op een grill of op een warmhoudplaatje.
Doe de uitgelekte kidneybonen bij de balletjes in de pan, en haal de ballen er uit. Doe ze bij de saus.
Laat de bonen poffen en doe er een snufje komijn bij.
Plet de citroenen en roer ze door de bulgur.
Doe de bulgur op een bord of op een grote schaal, en maak een kuil in het middel. Doe daar de saus en ballen op. Garneer het met wat koriander. Leg aan de zijkant de geblakerde pepers en wat partjes limoen.
Drapeer er nog wat kloddertjes yoghurt op en dien het op.

Bron

Https://www.chili-con-carne.nl/recept/chili-con-carne-jamie-oliver/

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten