snelle en heerlijke romige champignonsoep

  • Goedkoop en snel, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2020

ik had wat champignons over, en had zin om er een soepje van te maken. Dit recept gevonden. Was snel, makkelijk en errug lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram gesneden champignons
2 teentjes knoflook
1 rode ui
1 ½ theelepel gedroogde tijm
Peper
1 liter groentebouillon
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
blender, soeppan

Bereidingswijze

Snij de knoflook klein en de ui.
Maak de champignons schoon en snij ze in partjes of reepjes.
Zet de pan op hoog vuur en doe een flinke scheut olie erin.
Zodra de olie begint te walmen, dan doe je er de knoflook en ui in. Wel roeren, zodat de knoflook niet aanbrandt.
Na een klein minuutje doe je de helft van de champignons erbij en zodra die slinken kun je de rest van de champignons toevoegen.
Voeg de tijm en wat peper toe.
Voeg de bouillon toe.
Alles aan de kook brengen en dan een minuut of 20 op laag vuur laten koken.
Daarna een paar champignons apart leggen, en de soep blenderen.
De uit de pan gehaalde, champignons voeg je nu weer toe aan de soep en roer alles nog even goed door.

Bron

https://www.kokenvoor1.com/champignonsoep/

Serveertip

je kunt hem serveren met de het in 20 minuten gemaakte tomaat-basilicum-brood;
https://www.smulweb.nl/recepten/1479325/Supersnel-en-lekker-tomaten-basilicum-brood-

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten