snelle en heerlijke romige champignonsoep
- Goedkoop en snel, Lunch/Brunch
- 20-30 min.
- Geplaatst op 16-05-2020
ik had wat champignons over, en had zin om er een soepje van te maken. Dit recept gevonden. Was snel, makkelijk en errug lekker!
Ingrediënten 4 personen
600 gram gesneden champignons2 teentjes knoflook
1 rode ui
1 ½ theelepel gedroogde tijm
Peper
1 liter groentebouillon
Benodigdheden
blender, soeppanBereidingswijze
Snij de knoflook klein en de ui.
Maak de champignons schoon en snij ze in partjes of reepjes.
Zet de pan op hoog vuur en doe een flinke scheut olie erin.
Zodra de olie begint te walmen, dan doe je er de knoflook en ui in. Wel roeren, zodat de knoflook niet aanbrandt.
Na een klein minuutje doe je de helft van de champignons erbij en zodra die slinken kun je de rest van de champignons toevoegen.
Voeg de tijm en wat peper toe.
Voeg de bouillon toe.
Alles aan de kook brengen en dan een minuut of 20 op laag vuur laten koken.
Daarna een paar champignons apart leggen, en de soep blenderen.
De uit de pan gehaalde, champignons voeg je nu weer toe aan de soep en roer alles nog even goed door.
Bron
https://www.kokenvoor1.com/champignonsoep/
Serveertip
je kunt hem serveren met de het in 20 minuten gemaakte tomaat-basilicum-brood;
https://www.smulweb.nl/recepten/1479325/Supersnel-en-lekker-tomaten-basilicum-brood-
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties