supersnel en lekker tomaten-basilicum brood

  • Mediterraan, Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-05-2020

ik zag op 24-kitchen dit recept van Jamie Oliver, het hoorde bij een menu met gamba's. garnalen en cocktailsaus. Maar omdat ik die dag champignonsoep meekte, leek dit brood me lekker om er bij te doen. En inderdaad....heel simpel en binnen een kwartiertje klaar, en heerlijk!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
200 gram zelfrijzend bakmeel, 100 gram gedroogde tomaten, zout, 4 takjes basilicum, 1 el olie, beetje water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
keukenmachine, koekenpan

Bereidingswijze

doe in de keukenmachine het zelfrijzend bakmeel en de gedroogde tomaten, beetje zout en de basilicum. Zet de keukenmachine aan en voeg beetje bij beetje water toe tot er een deegklont is intstaan.
Haal deze uit de keukenmachine en maak er een platte ronde deegplak van ongeveeer 26 cm van.
Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en leg de deegplan op de bodem. Laat hem zachtjes op het vuur staan en draai hem na ongeveer 5-10 minuten om.
Na nog 5-10 minuten is je brood klaar!

Bron

24 kitchen; Jamie Oliver's 15 minute meals

Serveertip

Breek het brood in stukjes en serveer het bij een zelfgemaakte soep.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten