Havermout pannenkoekjes

  • Europees, Ontbijt
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 16-05-2020
  • Havermout pannenkoekjes

    Havermout pannenkoekjes

    Havermout pannenkoekjes

KHA alternatief voor normale pannenkoeken

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
50 gr Havermout (bijv. Brinta Havermout 2 minuten)
1 Ei
3 el Griekse yoghurt
1 tl Kaneelpoeder
1 Citroen (biologisch)
0,5 tl Baking soda
1 el Honing (of maple/ahorn siroop)
Vers fruit naar keuze (blauwe bessen, aardbeien, frambozen)
Zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Giet de havermout in de blender, mix tot de vlokken fijn zijn en er een meel ontstaat.
2. Klop het ei los in een kommetje en mix de Griekse yoghurt, kaneel en de baking soda er doorheen. Was de citroen en rasp de schil boven de kom. Voeg het havermeel en zeezout naar smaak toe en mix alles goed door elkaar tot er een romig beslag ontstaat.
3. Verwarm wat olie (of boter/margarine) in een koekenpan en verdeel het beslag over de pan. Maak de pannenkoekjes zo groot of klein als je wilt. Bak ze op middelhoog vuur tot ze een goudbruin randje hebben en herhaal dit tot het beslag op is.
4. Knijp het sap van de halve citroen in een kommetje en voeg een eetlepel honing toe. Roer met een lepeltje goed door elkaar.
5. Leg de pannenkoekjes op een bord en garneer met vers fruit en het honing/citroen sausje.

Bron

Https://www.jasperalblas.nl/nieuwsbrief-recepten/?recept=citroenpannenkoekjes&utm_source=nb-20200419_aankondiging&utm_medium=nieuwsbrief&utm_content=txt-link-4&utm_campaign=wekelijkse-nieuwsbrief

Serveertip

Vervang de honing/citroen garnering door Ahornsiroop of schep de Griekse yoghurt toe als garnering.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten