Mosselsalade met sojadressing

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2020

Oud Allerhande recept 1996

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 kilo verse mosselen
2 bolletjes gember
125 ml medium dry sherry
3 takjes selderij
3 stengels bleekselderij
2 bosuitjes
2 el citroensap
1 el gembersiroop
1 el sojasaus
2 el olie
zout
versgemalen peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze


Mosselen onder koud water afborstelen. Kapotte mosselen en mosselen die zich niet sluiten weggooien. Gember in plakjes snijden. Mosselen, gember, sherry, selderij en 1 tl zout in een pan doen. Aan de kook brengen en afgedekt ca. 5 minuten laten koken. Mosselen in de pan af laten koelen. Bleekselderij schoonmaken en in flinterdunne plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en schuin in dunne plakjes snijden. Citroensap, gembersiroop, sojasaus, olie, zout en peper tot dressing roeren. Afgekoelde mosselen over 4 diepe borden verdelen. Bleekselderij en bosui erover strooien. Dressing erover verdelen. Lekker met warme ciabatta.

Bron

Allerhande 1996

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten