1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Mosselsalade met sojadressing

Mosselsalade met sojadressing

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 16-05-2020

Ingrediënten 4 personen


2 kilo verse mosselen
2 bolletjes gember
125 ml medium dry sherry
3 takjes selderij
3 stengels bleekselderij
2 bosuitjes
2 el citroensap
1 el gembersiroop
1 el sojasaus
2 el olie
zout
versgemalen peper



Oud Allerhande recept 1996

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Mosselen onder koud water afborstelen. Kapotte mosselen en mosselen die zich niet sluiten weggooien. Gember in plakjes snijden. Mosselen, gember, sherry, selderij en 1 tl zout in een pan doen. Aan de kook brengen en afgedekt ca. 5 minuten laten koken. Mosselen in de pan af laten koelen. Bleekselderij schoonmaken en in flinterdunne plakjes snijden. Bosuitjes schoonmaken en schuin in dunne plakjes snijden. Citroensap, gembersiroop, sojasaus, olie, zout en peper tot dressing roeren. Afgekoelde mosselen over 4 diepe borden verdelen. Bleekselderij en bosui erover strooien. Dressing erover verdelen. Lekker met warme ciabatta.

Bron

Allerhande 1996



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kb14


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van kb14
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top