Lamsvleescurry
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 16-05-2020
Oud Allerhande recept
Ingrediënten 4 personen
1 ui3 teentjes knoflook
1 dikke plak (lams)ham (ca. 100 gr)
600 gr lamsboutschijven
25 gr boter
1/2 blikje tomatenblokjes (netto 400 gr)
2 theelepels tijm
1 theelepel gemalen piment
1 theelepel kaneelpoeder
zout, peper
1/2 kippenbouillontablet
30 gr santen (zakje, Conimex)
3 eetlepels creme fraiche
2 takjes peterselie
1 eetlepel citroensap
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en de knoflook.
snijd de ham en het lamsvlees in blokjes.
Verhit de boter in een (braad)pan en fruit de ui en de knoflook in ? 2
minuten zachtjes glazig.
Roer er de ham, de tomaatblokjes, de tijm, de piment, het kaneelpoeder,
zout en peper door en bak alles afgedekt zachtjes ? 3 minuten.
Voeg het lamsvlees toe en bak het ? 5 minuten zachtjes mee.
Verkruimel er het bouillontablet boven en roer er 2 dl water, de santen en
de cr?me fra?che door.
Breng het al roerend aan de kook en stoof het lamsvlees in ? 30 minuten
zachtjes gaar.
Roer het citroensap erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Bestrooi met fijngeknipte peterselie.
Bron
Oude Allerhande
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties