1. Home
  2. Recepten
  3. Mediterrane keuken
  4. Kabeljauw
  5. Traybake met kabeljauw en Mediterrane groenten

Traybake met kabeljauw en Mediterrane groenten

  • Mediterraan, Ovenschotel
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 16-05-2020

Ingrediënten 2 personen


- 2 moten kabeljauw
- 6 plakjes Serrano ham (of Parma ham)
- 1 courgette
- 1 paprika (groen)
- 1 rode ui
- 2 tomaten
- zoete aardappel (300-400 gram)
- 2 teentje knoflook
- pezo
- olijfolie
- salie, rozemarijn en tijm



Traybake met kabeljauw en Mediterrane groenten
Traybake met kabeljauw en Mediterrane groenten
Traybake met kabeljauw en Mediterrane groenten
Traybake met kabeljauw en Mediterrane groenten
Traybake met kabeljauw en Mediterrane groenten
Traybake met kabeljauw en Mediterrane groenten
Traybake met kabeljauw en Mediterrane groenten
Traybake met kabeljauw en Mediterrane groenten
Traybake met kabeljauw en Mediterrane groenten
Traybake met kabeljauw en Mediterrane groenten
Traybake met kabeljauw en Mediterrane groenten
Traybake met kabeljauw en Mediterrane groenten
Traybake met kabeljauw en Mediterrane groenten
Traybake met kabeljauw en Mediterrane groenten
Traybake met kabeljauw en Mediterrane groenten
Traybake met kabeljauw en Mediterrane groenten

Erg makkelijk en lekker en bovendien ook nog eens super gezond. Dit zijn precies de ingrediënten die bij de gezonde Mediterraanse levensstijl behoren (Pioppi dieet).
Het snijwerk is eigenlijk alles, voor de rest doet de oven het werk.
Je kunt een beetje "spelen" met de groenten al naar gelang je in huis hebt.
Ik heb om de kabeljauw in te pakken gebruik gemaakt van Serrano ham (of Parma ham) maar je zou ook Pancetta of ontbijtspek kunnen gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Groenten schoonmaken, snijden en in een groot bakblik verdelen. Pezo, olijfolie, salie, rozemarijn en tijm erover verdelen. Zet dit 20-25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Tussendoor een paar keer door elkaar scheppen.
- Doe een beetje peper en zout over de kabeljauw en pak deze in de plakjes ham (spek). Leg deze in de ovenschaal erbij voor nog ongeveer 20 minuten (al naar gelang de dikte van de kabeljauw). Draai halverwege de kabeljauw een keertje om.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top