Thaise biefstuksalade
- Thais, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 15-05-2020
Combi van het recept van AH en "Uit de pan van san" en aangevuld met eigen dingen.
Ingrediënten 2 personen
Salade* 3 lente-ui/bos uien (in schuine ringen van 1 cm) of 1 kleine rode ui (in dunne halve ringen)
* 75 g. veldsla
* 1 rode paprika
* 200g sugar snaps of peultjes of sperziebonen
Garnering
* 1 verse mango
* 2 el. pinda s of seroendeng
* 15 g. verse koriander
Vlees
* 2 el. arachideolie
* 2 biefstukken (200 g.)
Marinade
* 1 limoen (sap)
* 0,5 rode peper (in dunne ringetjes)
* 2 cm verse gember (geschild en geraspt) of gembersiroop
* 2 el. Japanse sojasaus (lichte)
* 2 el. vissaus
* 1 tl. tahin of sesamolie
* 1/2 el. licht bruine basterd suiker
Benodigdheden
* mes* snijplank
* koekenpan
* aluminiumolie
Bereidingswijze
Stap 1a: Verdeel de veldsla over 2 pastaborden. Snijd de lente ui in ringetjes en meng door de sla.
stap 1b.: Snij de mango van de pit, schep het vruchtvlees uit de schil en snijd deze in dunne plakken en daarna in dunne reepjes. zet deze apart.
stap 2: Verwijder de puntjes van de sugar snaps en zet apart.
stap 3: Neem een klein kommetje en meng hierin het limoensap met de vissaus en tahin en soja saus. Snijd de rode peper heel fijn en rasp de gember. Meng door de dressing en zet apart.
stap 4: Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en bak hierin de biefstuk in circa 4 tot 6 minuten. Verpak in aluminiumfolie en laat 5 minuten rusten.
stap 5: Bak in dezelfde koekenpan de sugar snaps in circa 5 minuten gaar.. Giet de dressing hier al tijdens het bakken doorheen. Verdeel over de borden.
stap 6: Snijd de biefstuk in dunne plakjes en verdeel over de borden, samen met de mango.
stap 7: strooi de pinda's en koriander over de salade.
Serveer direct.
Bron
Http://uitdepanvansan.nl/thaise-biefstuk-salade/
Serveertip
Https://recepten.lidl.nl/Recept/Salade-van-mini-romanasla.-gebakken-ontbijtspek.-mango-en-ketjapkip
De foto is van bijgaand recept. Dient ter inspiratie om het mooi te serveren.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties