1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Franse keuken
  5. Tarbot met citroensaus

Tarbot met citroensaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 15-05-2020

Ingrediënten 4 personen


4 tarbotfilets
1/2 blikje ansjovis
130 g boter
2 citroenen
200 ml visfond
peper
zout



Tarbot met citroensaus
Tarbot met citroensaus

Lekker, makkelijk en fris van smaak 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de ansjovis uitlekken. Pers een halve citroen en snij de rest in plakjes. Beboter een ovenschaal.
2 Kruid de visfilets met peper en zout en leg ze in de ovenschaal. Verdeel er 30 g botervlokjes over. Leg rondom plakjes citroen en schuif 15 minuten in de oven.
3 Laat de visfond in een pannetje inkoken tot de helft. Klop er de resterende 100 g boter in vlokjes door. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
4 Rol de ansjovisjes op en zet ze met een prikker vast op de vis. Zet nog enkele minuten in de oven.
5 Verdeel de vis en citroen over de borden. Overgiet met de saus en garneer met een plukje groen.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top