Tarbot met citroensaus

  • Frans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-05-2020
  • Tarbot met citroensaus

    Tarbot met citroensaus

    Tarbot met citroensaus

Lekker, makkelijk en fris van smaak 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 tarbotfilets
1/2 blikje ansjovis
130 g boter
2 citroenen
200 ml visfond
peper
zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 200°C. Laat de ansjovis uitlekken. Pers een halve citroen en snij de rest in plakjes. Beboter een ovenschaal.
2 Kruid de visfilets met peper en zout en leg ze in de ovenschaal. Verdeel er 30 g botervlokjes over. Leg rondom plakjes citroen en schuif 15 minuten in de oven.
3 Laat de visfond in een pannetje inkoken tot de helft. Klop er de resterende 100 g boter in vlokjes door. Breng op smaak met citroensap, peper en zout.
4 Rol de ansjovisjes op en zet ze met een prikker vast op de vis. Zet nog enkele minuten in de oven.
5 Verdeel de vis en citroen over de borden. Overgiet met de saus en garneer met een plukje groen.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten