Choronsaus
- Frans, Saus/dressing
- 20-30 min.
- Geplaatst op 15-05-2020
Een warme klassieke saus op basis van bearnaisesaus.
Ingrediënten 4 personen
2 dl witte wijn20 cl dragonazijn
4 sjalotten (fijngehakt)
5 mespuntjes witte peperkorrels
2 el verse dragon (fijngehakt)
6 eidooiers
50 g roomboter
1/2 el kervel (fijngehakt)
zout
35 g tomatenpuree
Bereidingswijze
Voorbereiding :
1 Hak de kruiden fijn. Plet de peperkorrels.
2 Choronsaus wordt gemaakt op basis van bearnaisesaus. Laat hiervoor de witte wijn, dragonazijn, sjalotten, dragon, peperkorrels en zout tot een derde inkoken in een pannetje.
3 Voeg de eierdooiers één voor één toe en klop op au bain-marie; voeg vervolgens de warme tomatenpuree toe. Wanneer alles goed gemengd is, voeg je de gesmolten boter druppelsgewijs toe onder voortdurend kloppen. Werk af met een beetje gehakte kervel (of dragon).
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties