Choronsaus

  • Frans, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 15-05-2020
  • Choronsaus

    Choronsaus

    Choronsaus

Een warme klassieke saus op basis van bearnaisesaus.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 dl witte wijn
20 cl dragonazijn
4 sjalotten (fijngehakt)
5 mespuntjes witte peperkorrels
2 el verse dragon (fijngehakt)
6 eidooiers
50 g roomboter
1/2 el kervel (fijngehakt)
zout
35 g tomatenpuree
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Voorbereiding :
1 Hak de kruiden fijn. Plet de peperkorrels.
2 Choronsaus wordt gemaakt op basis van bearnaisesaus. Laat hiervoor de witte wijn, dragonazijn, sjalotten, dragon, peperkorrels en zout tot een derde inkoken in een pannetje.
3 Voeg de eierdooiers één voor één toe en klop op au bain-marie; voeg vervolgens de warme tomatenpuree toe. Wanneer alles goed gemengd is, voeg je de gesmolten boter druppelsgewijs toe onder voortdurend kloppen. Werk af met een beetje gehakte kervel (of dragon).

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten