1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Knoflooksaus
  6. Subtiele Romige Knoflooksaus Met Penne En Kipfilet....

Subtiele Romige Knoflooksaus Met Penne En Kipfilet....

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-05-2020

Ingrediënten 2 personen


100 gr kipfilet in kleine blokjes
1 theelepel Italiaanse kruiden
120 gr penne of mini penne
6 tenen knoflook heel fijn gesnipperd ( ik gebruikte er 7)
15 gr roomboter
15 gr bloem
0,5 kippenbouillonblokje opgelost in 100 ml warm water
125 ml melk ( Ik nam 100 ml melk en 25 ml kookroom, die ik over had)
40 gr Parmezaanse kaas geraspt ( ik had pecorino) ( hou iets achter ter garnering)
10 gr peterselie gesnipperd


Verder heb je nodig


Pan, steelpan, koekenpan, snijplank en mes

Subtiele Romige Knoflooksaus Met Penne En Kipfilet....
Subtiele Romige Knoflooksaus Met  Penne En  Kipfilet....
Subtiele Romige Knoflooksaus Met Penne En Kipfilet....
Subtiele Romige Knoflooksaus Met  Penne En  Kipfilet....
Subtiele Romige Knoflooksaus Met Penne En Kipfilet....
Subtiele Romige Knoflooksaus Met  Penne En  Kipfilet....
Subtiele Romige Knoflooksaus Met Penne En Kipfilet....
Subtiele Romige Knoflooksaus Met  Penne En  Kipfilet....
Subtiele Romige Knoflooksaus Met Penne En Kipfilet....
Subtiele Romige Knoflooksaus Met  Penne En  Kipfilet....
Subtiele Romige Knoflooksaus Met Penne En Kipfilet....
Subtiele Romige Knoflooksaus Met  Penne En  Kipfilet....

Hou je van knoflook, lees dan gerust verder. Zo niet? Sla dit recept over en zoek een ander recept. In dit recept heb ik namelijk  7 tenen gesnipperde tenen knoflook gebruikt.Maar omdat je met liefde en aandacht de knoflook op een zacht vuurtje bakt haal je er het scherpe vanaf en hou je de zoetere touch vast En oei, oei wat een fijne knoflook saus is dit. Zacht en subtiel.....en niet te vergelijken met het goedje uit een knijpfles.

Ik vroeg mijn man of hij kon bepalen hoeveel tenen knoflook in deze saus verwerkt waren. Glunderend  2 Helemaal mis !  Kon niet geloven dat er 7 in verwerkt waren. Maar zat net als ik heerlijk te smikkelen.
De beschrijving van P.G vond ik wat omslachtig. Daar koken ze de pasta en spoelen deze koud. Zetten de kipblokjes apart na bakken en gaan dan de saus maken. Voegen dan alles samen.

Ik ben echter van mening, dat als de pasta kookt... en je roert tussentijds even door de blokjes kip je al je aandacht voor 100% kunt richten op het bereiden van  de saus...., want die is een deze de smaakmaker van deze zalige pasta. https://www.projectgezond.nl/penne-met-romige-knoflooksaus/
 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Marineer de kipblokjes met 1 el olijfolie en een halve theelepel Italiaanse kruiden circa 10 minuten. Zet alle ingrediënten afgewogen klaar.

Terwijl de penne kookt ( de mini penne slechts 7 minuten , bak je de kipfilet blokjes rondom gaar en bruin zonder toevoeging van vetstof.

Smelt de roomboter op laag vuur en bak de knoflooksnippers met de rest van de Italiaanse kruiden enkele minuten op een zacht vuurtje. Voeg dan de bloem toe en bak deze ook even mee. Voeg dan het bouillonwater en de melk toe en breng de saus roerend aan de kook. Voeg de Parmezaanse ( pecorino) kaas toe en laat deze in de saus smelten.

Ondertussen is de penne gaar. Giet deze af en voeg aan de saus toe samen met de gare kipblokjes.
Laat even 2 minuten pruttelen en serveer op voorverwarmde borden met de gesnipperde peterselie en wat van de geraspte kaas.

Serveertip

Serveer voor wat extra groente met een Italiaanse getinte salade

Bron

Project gzond eigen invulling , tekst en foto's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top