1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Garnalen
  6. Jambalaya met chorizo en garnalen

Jambalaya met chorizo en garnalen

  • Amerikaans, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 14-05-2020

Ingrediënten 4 personen


250 g ongekookte rijst of ongeveer 400 g gekookte rijst
1 chorizo worst, in blokjes gesneden
2 knoflooktenen, fijn gesneden
1 ui, gesnipperd
2 tl gedroogde oregano
1 el gerookte paprika poeder
1 tl komijnzaadpoeder
1/2 tl kaneel
250 g wokgarnalen
2 paprika's, in blokjes gesneden
2 stengels bleekselderij, fijn gesneden
1 rode peper, in ringen gesneden
verse peterselie
2 limoentjes
Versgemalen peper en zout


Verder heb je nodig


Wokpan of koekenpan

Jambalaya met chorizo en garnalen
Jambalaya met chorizo en garnalen

Jambalaya is een rijst gerecht uit Louisiana. Het komt van Paella en daar lijkt het ook erg op. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook eerst de rijst als je dat nog moet doen.
2. Bak de chorizo in een hoge koekenpan of wokpan.
3. Voeg de ui, knoflook, oregano, paprika poeder, komijnzaadpoeder en kaneel bij de chorizo in de pan. Bak dit ongeveer een minuut mee en bak vervolgens de wokgarnalen mee tot deze gaan krullen.
4. Doe dan de paprika, bleekselderij en rode peper in de pan. Bak ongeveer 2 minuten mee om hier vervolgens de rijst bij te doen.
5. Snijd de peterselie fijn, roer de peterselie, limoensap, peper en zout door de rijst en serveer direct.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top