Thais ge­hakt­brood

  • Thais, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 14-05-2020
  • Thais ge­hakt­brood

    Thais ge­hakt­brood

    Thais ge­hakt­brood

Dit pittig gehaktbrood heeft acht porties. Handig voor een grote groep of de volgende dag als lunch.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
3 bosuien
4 sneetjes witbrood
50 ml halfvolle melk
1 middelgroot ei
2 el Panang rode currypasta
½ tl zout
900 g kipgehakt naturel
5 cm gember
1 el arachideolie
800 g Thaise wokgroente
200 g mihoen


Boodschappen bestellen
Benodigdheden
bakpapier
cakevorm

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Bekleed de cakevorm met bakpapier.
-Snijd de bosui in zo dun mogelijke ringetjes.
-Snijd de korstjes van het brood en week de boterhammen in de melk.
-Knijp goed uit en meng samen met de bosui, het ei, de currypasta en het zout door het kipgehakt.
-Verdeel het gehakt over de cakevorm en laat in ca. 40 min. gaar worden in de oven.

-Schil en rasp de gember.
-Verhit de olie in een wok en roerbak de wokgroente en de gember 6 min.
-Breng eventueel op smaak met zout.
-Bereid ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
-Meng de groente met de mihoen en serveer met een plak gehaktbrood erop.

Bron

AH

Serveertip

Variatietip:
Eet de rest van het gehaktbrood de dag erna met stokbrood en sla.
Tip:
Je kunt het gehaktbrood tot het bereiden van de mihoen twee dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten