1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Schiaffo­ni met ge­hakt

Schiaffo­ni met ge­hakt

  • Italiaans, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 14-05-2020

Ingrediënten 4 personen


12 schiaffoni (minicanneloni, pasta)
300 g gehakt (half-om-half)
1 sjalot (fijngehakt)
½ el verse gember (fijngehakt)
1 el verse salie (fijngehakt + enkele blaadjes)
1 el bloem
50 g pizzakaas



Verder heb je nodig


Aluminiumfolie,
kleine ovenschaaltjes,ingevet

Schiaffo­ni met ge­hakt
Schiaffo­ni met ge­hakt
Schiaffo­ni met ge­hakt
Schiaffo­ni met ge­hakt

Lekker en makkelijk warm voorgerechtje uit de Italiaanse keuken die reeds op voorhand gemaakt kunnen worden . 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Kook de schiaffoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, schenk er een klein beetje koud water op.
-Verhit intussen een koekenpan en bak het gehakt rul. Voeg tijdens het bakken 1/2 tl zout en naar smaak peper toe.
-Roer de sjalot, gember en salie erdoor en fruit alles nog 2 minuten.
-Roer de bloem door het gehakt en fruit het 1 min. mee.
-Roer 2 el water door het gehakt en breng dit aan de kook. Laat het gehakt iets afkoelen.
-Vul de schiaffoni met het gehakt en zet ze rechtop in de ovenschaaltjes.
-Strooi de kaas erover.
- Dek de schaaltjes luchtig af met aluminiumfolie en bewaar ze tot gebruik in de koelkast.
-Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet de schaaltjes op het rooster in het midden van de oven en laat het gerechtje in ca. 15 min. goed warm worden.
-Verwijder het folie en strooi de salieblaadjes erover.

Serveertip

Tip:
Ook lekker als hapje, 12 stuks.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top