1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Griekse keuken
  5. Griekse kaastaart (Melopita)

Griekse kaastaart (Melopita)

  • Grieks, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-05-2020

Ingrediënten 4 personen


500 gram ricotta, 4 eieren, 50 gram suiker, kaneel, 250 gram honing


Verder heb je nodig


Creme brulee bakjes, oven, garde of keukenmachine

Griekse kaastaart (Melopita)
Griekse kaastaart (Melopita)

Heel lekker warm taartje afkomstig van Griekenland. 500 gram per portie.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorverwarm de oven op 200 graden.
Mix de ricotta, met de suiker en 1 theelepel kaneel. Meng vervolgens de honing en eieren erbij. Blijf mengen tot alles glad is en giet het dan in de bakjes. Olie of boter is niet nodig!
Doe het in de oven voor 45 minuten. Zet hierna de oven op 250 voor 15 minuten, dit geeft de bovenkant een krokant laagje. Laat de taatjes vervolgens 15 minuten afkoelen.

Serveertip

Zelf vind ik het lekker om een beetje walnoten erover heen te strooien.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van KawaiiCute


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van KawaiiCute
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top