Siciliaanse basilicum pesto

  • Italiaans, Saus/dressing
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 13-05-2020

Recept Allerhande juni 2005

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 potje basilicum of 2 zakjes
1 knoflook, fijngehakt
een paar korrels zeezout
1 grote vleestomaat
50 gr grof gehakt amandelen
zout en peper
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Vijzel of staafmixer

Bereidingswijze

Pesto maken kan prima met een keukenmachine, maar bereid in de vijzel wordt de smaak ervan intenser.
Pluk de steeltjes van de basilicum en doe het blad (gewassen en drooggeslagen) met fijngesneden knoflook en een paar korrels zeezout in een vijzel.
Stamp en wrijf het tot moes. Ontvel een vleestomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg met 50 gr grof gehakte amandelen toe en stamp deze ook fijn. Roer er tot slot, scheut voor scheut, zoveel olijfolie door tot de pesto lekker smeuig is. Breng op smaak met zout en peper.

Bron

Allerhande juni 2005

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten