Siciliaanse basilicum pesto
- Italiaans, Saus/dressing
- 0-10 min.
- Geplaatst op 13-05-2020
Recept Allerhande juni 2005
Ingrediënten 4 personen
1 potje basilicum of 2 zakjes1 knoflook, fijngehakt
een paar korrels zeezout
1 grote vleestomaat
50 gr grof gehakt amandelen
zout en peper
olijfolie
Benodigdheden
Vijzel of staafmixerBereidingswijze
Pesto maken kan prima met een keukenmachine, maar bereid in de vijzel wordt de smaak ervan intenser.
Pluk de steeltjes van de basilicum en doe het blad (gewassen en drooggeslagen) met fijngesneden knoflook en een paar korrels zeezout in een vijzel.
Stamp en wrijf het tot moes. Ontvel een vleestomaat, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Voeg met 50 gr grof gehakte amandelen toe en stamp deze ook fijn. Roer er tot slot, scheut voor scheut, zoveel olijfolie door tot de pesto lekker smeuig is. Breng op smaak met zout en peper.
Bron
Allerhande juni 2005
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties