Secreto Ibérico met pommes fondant en gebakken groente

  • Spaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-05-2020
  • Secreto Ibérico met pommes fondant en gebakken groente

    Secreto Ibérico met pommes fondant en gebakken groente

    Secreto Ibérico met pommes fondant en gebakken groente

Het best bewaarde geheim van Spanje. Letterlijk, want secreto betekent geheim in het Spaans. Niet veel mensen in Nederland kennen dit fantastische stuk vlees van het Ibérico varken, u weet wel, waar die geweldige hammen van worden gemaakt. Deze scharrelvarkens, ook wel Pata Negra genoemd, voeden zich vooral met eikels, en dat geeft het vlees een kenmerkende nootsmaak. Secreto is een stuk vlees dat alleen bij dit ras voorkomt, en is door zijn fijne marmering een absolute delicatesse.
Recept van http://www.kookvoormekaarshow.nl

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kilo secreto Ibérico
6 vastkokende aardappelen
1 blokje runderbouillon
1 aubergine
1 courgette
1 rode paprika
1 gele paprika
Provençaalse kruiden
Zout
Peper
Olijfolie
Klontje roomboter
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
BBQ of grillpan
1 kook en 2 koekenpannen
Uitsteekring 2 tot 3 cm doorsnede

Bereidingswijze

Zorg dat je vlees op kamertemperatuur is (minimaal half uur uit de koelkast). Steek de BBQ aan, kolen over de hele BBQ verspreid. De BBQ heeft minimaal een half uur nodig om goed heet te worden. Gebruik houtskool, geen briketten, en geen gas BBQ. Schil de aardappels en snijd ze in dikke plakken. Kook de plakken 10 minuten in ruim water met het runderbouillon blokje. Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen. Met een kleine ronde steker van 1 cm doorsnede steek je cilinders uit de plakken. Doe olijfolie in een brede koekenpan en bak de aardappelcilinders op de platte kanten aan, zodat ze daar een bruin en krokant laagje hebben. Snijd de paprika's, courgette en aubergine in gelijke blokjes van ongeveer 1 cm. Doe alles in een grote hapjespan met olijfolie, een flinke hoeveelheid Provençaalse kruiden, en een flinke hoeveelheid zout en peper. Bak op hoog vuur, tot het punt dat ze groenten net zacht zijn. Zet de pommes fondant en de groente van het vuur, ze zijn nu klaar en we maken ze straks warm als het vlees klaar is. Als de BBQ goed heet is, leg je de secreto op de hete kolen. Als het vet smelt en op de kolen druppelt, zullen er vlammen ontstaan. Doof deze direct door de deksel op de BBQ te doen, maar haal die er ook meteen weer af. We willen het vlees namelijk zo heet mogelijk grillen. Bak het vlees goed door en als het gaar is, leg het op een schaal of bord en doe het even in de oven op 100 graden. Verwarm de groenten en de pommes fondant in beide pannen op laag vuur. Snijd de secreto haaks op de draad in dunne plakken. Als het goed is, hoor je tijdens het snijden de krokante buitenkant. Serveer met de pommes fondant en de gebakken groenten. Geloof me, het is gewoon te bijzonder om dit geheim te houden!

Bron

Www.kookvoormekaarshow.nl

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten