Gekruide Kersenvlaaivulling

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-05-2020

Een lekkere zacht kruidige vulling voor vlaaien,taarten of waafels maar ook erg lekker bij ijs maar dan wel warm

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
600-700 gr kersen, ik had zoete kersen
25 gr maizena
Citroensap
1 blaadje laurier
4 kruidnagels
Kleinstukje steranijs
Flink stuk sinaasappelschil van een goed gewassen sinaasappel
Zonodig een klein beetje suiker proef tijden het inkoken
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

laat de kersen uitlekken
Meng de maizena met een klein scheutje kersensap en roer dit glad.
Doe de kersen in een pan en voeg 250 ml kersensap toe, breng dit aan de kook en voeg dan het maizenamengsel toe. Meng dit goed en zet het vuur laag. Laat het even zacht doorkoken om in te dikken en de maizenasmaak kwijt te raken. Niet te lang anders wordt het te dik, tijdens het afkoelen dikt het namelijk ook nog in

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten