1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Appel-rabarbercrumble

Appel-rabarbercrumble

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-05-2020

Ingrediënten 4 personen


400 g appelen
400 g rabarber
1/2 citroen
2 el vloeibare honing
100 g amandelpoeder
100 g rietsuiker
100 g bloem
50 g havermout
50 g amandelschilfers
125 g boter
1/2 g boter


Verder heb je nodig


4 vuurvaste schoteltjes of 1 grote ovenschotel

Appel-rabarbercrumble
Appel-rabarbercrumble

Een lekker en apart dessert dat we koud of warm serveren

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C.
2 Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snij ze in stukjes. Spoel de rabarber en snij 'm in dunne plakjes. Meng ze en verdeel over 4 vuurvaste schaaltjes (of een grote ovenschaal).
3 Rasp de schil van de citroen en pers de citroen. Meng door de honing. Verdeel over de vormpjes en meng met de stukjes appel en rabarber.
4 Meng het amandelpoeder met de suiker, bloem, havervlokken, amandelschilfers, boter en kaneel. Wrijf het tussen je handpalmen tot een kruimelig deeg (vergelijkbaar met paneermeel). Verdeel over de schaaltjes.
5 Bak de crumble 30 minuten in de voorverwarmde oven, tot hij goudbruin is. Serveer koud of lauw. Lekker met een bolletje ijs erbij.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top