Lasagne met bloemkoolbechamel en gehakt
- Belgisch, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 13-05-2020
De bloemkoolsaus in deze lasagne is een goede manier om kinderen een extra portie groenten te laten eten zonder dat ze het beseffen!
Ingrediënten 4 personen
8 lasagnevellen500 g gehakt
500 g zoete aardappel
2 courgettes (kleine)
1 sjalot
1 knoflook teentje
verse oregano
olijfolie
Voor de bloemkoolbechamel :
1/2 bloemkool
150 g kaas (geraspt)
2 el amandelmelk
nootmuskaat
2 el olijfolie
peper en zout
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de bloemkool-bechamel. Stoom of kook de bloemkool gaar. Mix de bloemkool in een blender met de amandelmelk en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng er de helft van de geraspte kaas onder.
2 Schil de zoete aardappel en snij met een mandoline in dunne lange linten. Snij de courgette ook in lange linten met de mandoline.
3 Snipper de sjalot en knoflook, fruit aan in olijfolie en bak er het gehakt rul in. Kruid met de oregano, peper en zout.
4 Leg afwisselend lasagnevellen, zoete aardappel, gehakt, courgette en bechamel in een ingevette ovenschaal tot alle ingrediënten gestapeld zijn. Strooi er de rest van de geraspte kaas over en zet 25 à 30 minuten in de oven. Werk af met verse oregano.
Bron
libelle
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties