Lasagne met bloemkoolbechamel en gehakt

  • Belgisch, Ovenschotel
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 13-05-2020
  • Lasagne met bloemkoolbechamel en gehakt

    Lasagne met bloemkoolbechamel en gehakt

    Lasagne met bloemkoolbechamel en gehakt

De bloemkoolsaus in deze lasagne is een goede manier om kinderen een extra portie groenten te laten eten zonder dat ze het beseffen! 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
8 lasagnevellen
500 g gehakt
500 g zoete aardappel
2 courgettes (kleine)
1 sjalot
1 knoflook teentje
verse oregano
olijfolie
Voor de bloemkoolbechamel :
1/2 bloemkool
150 g kaas (geraspt)
2 el amandelmelk
nootmuskaat
2 el olijfolie
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Maak eerst de bloemkool-bechamel. Stoom of kook de bloemkool gaar. Mix de bloemkool in een blender met de amandelmelk en 2 eetlepels olijfolie. Kruid met nootmuskaat, zwarte peper en zout. Meng er de helft van de geraspte kaas onder.
2 Schil de zoete aardappel en snij met een mandoline in dunne lange linten. Snij de courgette ook in lange linten met de mandoline.
3 Snipper de sjalot en knoflook, fruit aan in olijfolie en bak er het gehakt rul in. Kruid met de oregano, peper en zout.
4 Leg afwisselend lasagnevellen, zoete aardappel, gehakt, courgette en bechamel in een ingevette ovenschaal tot alle ingrediënten gestapeld zijn. Strooi er de rest van de geraspte kaas over en zet 25 à 30 minuten in de oven. Werk af met verse oregano.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten