Kip tikka met ei
- Indiaas, Hoofdgerecht
- 10-20 min.
- Geplaatst op 12-05-2020
Een heerlijke maaltijd voor door de week: snel én lekker!
Ingrediënten 4 personen
4 scharreleieren2 el zonnebloemolie
800 g verse spinazie
300 g kipfilet à la minute
510 g Tikka Masala roerbaksaus (pot)
600 g 1 minuut basmatirijst (pak 300 g)
50 g ongezouten cashewnoten
15 g verse koriander
Bereidingswijze
-Kook de eieren in 7 min. bijna hard.
-Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok.
-Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
-Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de kipfilet in 2 min. bruin aan. Keer halverwege.
-Schenk de roerbaksaus erbij en verwarm 5 min. op laag vuur, maar laat niet koken.
-Laat ondertussen de eieren onder koud stromend water schrikken. Pel en halveer ze.
-Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst in diepe borden.
-Hak de cashewnoten en de koriander grof.
-Verdeel de spinazie, kip tikka en halve eieren over de borden en bestrooi met de noten en koriander.
Bron
AH
Serveertip
Variatietip:
Houd je niet van koriander? Dan kun je ook peterselie gebruiken.
Variatietip:
Andere smaak? Vervang de kipfilet eens door knoflookwokgarnalen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties