Kip tik­ka met ei

  • Indiaas, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-05-2020
  • Kip tik­ka met ei

    Kip tik­ka met ei

    Kip tik­ka met ei

Een heerlijke maaltijd voor door de week: snel én lekker!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 scharreleieren
2 el zonnebloemolie
800 g verse spinazie
300 g kipfilet à la minute
510 g Tikka Masala roerbaksaus (pot)
600 g 1 minuut basmatirijst (pak 300 g)
50 g ongezouten cashewnoten
15 g verse koriander
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de eieren in 7 min. bijna hard.
-Verhit ondertussen de helft van de olie in een wok.
-Voeg de spinazie in delen toe en laat al omscheppend slinken en het vocht verdampen.
-Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de kipfilet in 2 min. bruin aan. Keer halverwege.
-Schenk de roerbaksaus erbij en verwarm 5 min. op laag vuur, maar laat niet koken.
-Laat ondertussen de eieren onder koud stromend water schrikken. Pel en halveer ze.
-Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de rijst in diepe borden.
-Hak de cashewnoten en de koriander grof.
-Verdeel de spinazie, kip tikka en halve eieren over de borden en bestrooi met de noten en koriander.

Bron

AH

Serveertip

Variatietip:
Houd je niet van koriander? Dan kun je ook peterselie gebruiken.
Variatietip:
Andere smaak? Vervang de kipfilet eens door knoflookwokgarnalen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten