Ei­er­bal­len

  • Nederlands, Tussendoortje
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 12-05-2020
  • Ei­er­bal­len

    Ei­er­bal­len

    Ei­er­bal­len

Favoriete snack uit Groningen, wij maken 'm met een shortcut!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 middelgrote eieren
2 liter frituurolie
8 diepvries rundvleeskroketten (ontdooid)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de eieren in 10 min. hard, laat schrikken onder koud water en pel ze.
-Verhit ondertussen de olie in een frituurpan of ruime pan tot 170 °C.
-Gebruik 2 kroketten per eierbal. Snijd de kroketten in de lengte open en vouw ze om het gepelde gekookte ei.
-Druk stevig aan tot een bal.
Frituur de eierballen in delen in ca. 5 min. bruin en gaar.

Bron

AH

Serveertip

Variatietip:
Je kunt de eierballen ook maken met groentekroketten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten