1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Internationale keuken
  5. Dulche de leche ijs met geglaceerde pecannoten

Dulche de leche ijs met geglaceerde pecannoten

  • Internationaal, Nagerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 11-05-2020

Ingrediënten 4 personen


Voor het ijs
1 blikje dulce de leche, twee uur gekookt
450 ml slagroom
1 tl vanille-extract
snuf zout

Voor de geglaceerde pecannoten
75 gr pecannoten
3 el honing



.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voor dit makkelijke dulce de leche ijs heb je geen ijsmachine nodig. Door de ingrediƫnten en de verhoudingen daarvan verandert het ijsmengsel tijdens het invriezen in een perfect schepbaar karamelijs. Supermakkelijk! De dulce de leche die ik heb gebruikt liet ik iets minder lang koken dan normaal, waardoor het net wat minder stevig is en zich makkelijker laat mengen met de slagroom.

Doe de dulce de leche, slagroom, het vanille-extract en zout in een kom en klop dit in enkele minuten tot een lobbig mengsel. Hoe steviger de dulce de leche is, des te minder makkelijk het zich op laat lossen in de room. Het is niet erg als er nog wat kleine stukjes dulce de leche in het mengsel zitten, dat is juist erg lekker. Het is wel belangrijk dat het mengsel goed luchtig is. Doe het in een diepvriesdoos en zet het ijs minimaal 1 nacht in de vriezer.

Doe voor de geglaceerde pecannoten de noten in een droge koekenpan en rooster deze zo'n 3-5 minuten. Voeg de honing toe en roer dit door de noten. Blijf roeren tot de honing als een glazuurlaagje om de pecannoten zit. Schep de noten op een stuk bakpapier en laat ze afkoelen.

Serveer het dulce de leche ijs met de geglaceerde pecannoten.

Serveertip

Dulche de leche maken:

Benodigd: 1 (of meer) blikje(s) gecondenseerde volle melk met suiker (397 gr)

Doe het blikje (of meerdere) in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Laat het water met het blikje erin ongeveer 3 uur koken (let goed op dat het blikje helemaal onder water blijft! Vul het water indien nodig aan). Haal het blikje uit het water en laat het afkoelen voordat je het open maakt. Als je de dulce de leche minder stevig wilt kan je de blikjes ook wat korter koken, zo'n 2 tot 2,5 uur.

Bron

Https://rutgerbakt.nl/dessert-recepten/makkelijk-dulce-de-leche-ijs/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ChrisFraikin


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ChrisFraikin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top