1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. Kippenstoof met abrikozen en noten

Kippenstoof met abrikozen en noten

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-05-2020

Ingrediënten 4 personen


4 kipkarbonades of 8 drumsticks
4 eetlepels olijfolie of
4 eetlepels arachideolie
2 rode uien (in parten)
2 teentjes knoflook (in plakjes)
1 theelepel kurkuma of
1 theelepel kerriepoeder
0.5 theelepel komijnpoeder (djinten)
0.5 kaneelstokje of
0.5 theelepel kaneelpoeder
300 milliliter kippenbouillon
200 gram gedroogde abrikozen
2 eetlepels verse koriander (gehakt)
100 gram pistachenoten of 100 gram cashewnoten



.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Braad de kip rondom bruin in de olie. Bak de ui en knoflook even mee.
Voeg de kurkuma, de komijn, de kaneel, de bouillon en zout en peper toe en stoof zachtjes 30 minuten.
Wel intussen de abrikozen in lauw water. Voeg ze bij de kippenstoof en verwarm nog 10 minuten.
Verwijder het kaneelstokje. Schep voor het serveren de koriander en de noten erdoor. Lekker met couscous of rijst en broccoli.

Serveertip

Variatie
Neem in plaats van abrikozen eens druiven of tuttifrutti.

Bron

Https://www.boodschappen.nl/recept/kippenstoof-met-abrikozen-en-noten/



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ChrisFraikin


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ChrisFraikin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top