1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Saus
  6. Pasta met spinazie en gorgonzola saus

Pasta met spinazie en gorgonzola saus

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 11-05-2020

Ingrediënten 4 personen


300 g linguine (of ander soort pasta)
1 knoflookteen
200 g spinazie
3 zongedroogde tomaatjes
200 g gorgonzola
3 el creme fraiche
versgemalen peper en zout
100 g walnoten


Verder heb je nodig


Snijplank en mes, diepe koekenpan

Pasta met spinazie en gorgonzola saus
Pasta met spinazie en gorgonzola saus

Ben jij ook zo dol op gorgonzola? Deze pasta met spinazie, gorgonzola saus, zongedroogde tomaatjes en walnoten heb je in een mum van tijd op tafel staan. Het is echt binnen een kwartier klaar en je hebt maar weinig ingredienten nodig, perfect voor een doordeweekse avond! 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de linguine of andere pasta gaar zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Snijd de knoflook fijn en bak deze in een diepe koekenpan met de spinazie tot de spinazie geslonken is.
3. Snijd de zongedroogde tomaatjes en gorgonzola in stukjes. Bak beide mee op laag vuur met de spinazie en knoflook. Voeg als de gorgonzola gesmolten is de creme fraiche, peper en zout toe.
4. Giet de pasta af en voeg bij de saus. Hak de walnoten grof en verdeel erover heen.
5. Serveer direct.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top