1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Indische keuken
  5. Pittige ovenschotel andijvie met eieren spek en een Oosterse twist

Pittige ovenschotel andijvie met eieren spek en een Oosterse twist

  • Indisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 11-05-2020

Ingrediënten 2 personen


Plm. 500 gram andijvie, gewassen in repen gesneden
plm. 700 gam kruimige aardappelen
20 gram roomboter
100 gram magere spekreepjes
1 flinke ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 afgestreken eetlepel kerriepoeder
1/2 eetlepel sambal badjak (of meer naar smaak)
1 eetlepel ketjap manis (zoete ketjap)
2 eetlepels paneermeel
peper, zout
3 eieren
geraspte kaas naar smaak


Verder heb je nodig


1 pan voor de aardappelen
hapjespan of wok voor de andijvie etc.
ovenschotel
aardappelstamper

Pittige ovenschotel andijvie met eieren spek en een Oosterse twist
Pittige ovenschotel andijvie met eieren spek en een Oosterse twist
Gegratineerde andijviestamppot met spekreepjes en eieren. Indisch gekruid met sambal en ketjap manis
Gegratineerde andijviestamppot met spekreepjes en eieren. Indisch gekruid met sambal en ketjap manis
Pittige ovenschotel andijvie met eieren spek en een Oosterse twist
Pittige ovenschotel andijvie met eieren spek en een Oosterse twist

Tijdens het koken ontstond deze Indisch gekruide ovenschotel andijvie met aardappelen, spekreepjes en eieren. Een pittige ovenschotel die we allebei erg lekker vonden.
Wil je de schotel liever vegetarisch laat dan de spekreepjes weg.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden.
Kook de aardappelen gaar in water met zout en laat ze goed droogstomen.
Verhit in een wok of hapjespan de boter.
Bak hierin de spekreepjes bruin. Voeg de ui- en knoflooksnippers toe en bak even mee tot glazig.
Bak het kerriepoeder ook 2 minuten mee tot het goed gaat geuren.
Voeg de andijvie beetje bij beetje erbij. Steeds goed omscheppen.
Roer het paneermeel door de andijvie zodat het vocht wordt opgenomen.
Maak de andijvie op smaak met peper, zout, sambal badjak en ketjap manis.
Stamp de aardappelen fijn. Roer de andijvie door de gestampte aardappelen (Geen vocht toevoegen want de andijvie bevat al genoeg vocht.)
Verdeel de andijviestamppot over de ovenschaal.
Maak 3 kuiltjes in de stamppot.
Breek een ei in elk kuiltje (zie foto)
Strooi de geraspte kaas over de ovenschotel.
Zet de schaal plm. 30 tot 35 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top