Hartig taartje of quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

  • Nederlands, Lunch/Brunch
  • 20-30 min.
  • Hartig taartje of quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

    Hartig taartje of quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

    Hartig taartje of quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

  • Hartig taartje of quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

    Hartig taartje of quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

    Hartig taartje of quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

  • Hartig taartje of quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

    Hartig taartje of quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

    Hartig taartje of quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

  • Hartig taartje of quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

    Hartig taartje of quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

    Hartig taartje of quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

  • Hartig taartje of quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

    Hartig taartje of quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

    Hartig taartje of quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

  • Hartig taartje of quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

    Hartig taartje of quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

    Hartig taartje of quiche met asperges ham en kaas uit de Airfryer

Ik kwam op internet een recept tegen van een hartige taart uit de Arfryer. Ik heb pas sinds kort een Airfryer en heb er spijt van dat ik hem niet eerder heb aangeschaft want je kunt er zoveel meer mee doen dan frietjes en kroketjes bakken.
Zo kwam ik op het idee om een aspergetaartje te bakken in de Airfryer met een super resultaat.
Deze kleine quiche was na 20 minuten heerlijk bruin en gaar van binnen. Een aanrader.
Ik heb maar een kleine airfryer en had toevallig nog een kleine springvorm van 16 cm doorsnede (HEMA) die precies in het bakje van mijn airfryer paste.
Dit taartje kun je natuurlijk ook gewoon in je oven bakken.
Gebruik je een springvorm van 20cm.doorsnede dan moet je alle ingrediënten verdubbelen.
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 plakjes diepvries bladerdeeg ontdooid
3 plakken gekookte ham
plm. 250 gram uitgelekte gekookte asperges in stukjes (evt.pot of blik)
plm. 50 gram geraspte kaas
2 eieren
plm. 100 ml slagroom
peper, zout, nootmuskaat
paar druppels worcesterssaus


Boodschappen bestellen
Benodigdheden

Kleine springvorm 16 cm doorsnede (Hema)
bakpapier

Bereidingswijze

Verwarm de airfryer voor volgens de gebruiksaanwijzing.

Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Vet de rand in met wat boter of olie.
Bekleed de spingvorm met het ontdooide bladerdeeg en prik de bodem in met een vork. (zie foto)
Leg op het bladerdeeg een plak ham en 1/3 deel van de geraspte kaas, zodat de bodem niet te nat wordt.
Verdeel de in stukken gesneden asperges hierover.
Snij de rest van de ham in stukjes en verdeel dit weer over de asperges. (alles op foto te zien)
Klop de eieren en de room met een garde glad.
Maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat, worcestersaus.
Giet dit over de ham/asperge-massa.
Strooi de rest van de geraspte kaas erover en bak het taartje 20 minuten in de Airfryer op 200 graden.
Oven:
Gebruik voor een springvorm van 20 cm. de dubbele hoeveelheid van de ingrediënten.
Bekleed de spingvorm goed met bakpapier.
Bak het taartje in een op 200 graden voorverwarmde oven plm. 20 minuten tot de quiche een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.

Serveertip

Wij hebben deze quiche gegeten met mijn Rucolasalade met aspergers.
https://www.smulweb.nl/recepten/1479129/Rucolasalade-met-asperges-bacon-gedrtomaten-en-honingmosterddressing

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Doorsturen

Home Recepten