1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Knof­look-aard­ap­pel­soep

Knof­look-aard­ap­pel­soep

  • Belgisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 11-05-2020

Ingrediënten 4 personen


1 el verse peterselie (zakje 30 g)
6 trostomaten
3 tenen knoflook
2 iets kruimige aardappelen
6 el traditionele olijfolie
1 liter kippenbouillon van tablet
4 sneetjes broden (variaties mogelijk)
75 g plakjes chorizoworst (vleeswaren)



Knof­look-aard­ap­pel­soep
Knof­look-aard­ap­pel­soep

Voor een avondje lekker licht eten is deze soep met zijn uitgesproken smaak perfect!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snijd de knoflook en de peterselie fijn.
-Snijd de tomaten in plakjes.
-Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
-Verwarm 3 el olie in een grote pan. Houd een mespunt knoflook apart en fruit de rest van de knoflook in de olie totdat hij lichtbruin kleurt.
-Schenk de kippenbouillon erbij en roer de blokjes aardappel erdoor.
-Breng het geheel aan de kook en laat 10 min. zachtjes doorkoken.
-Roer de achtergehouden knoflook door 1 el olie en breng op smaak met zout. Bestrijk de sneetjes brood met de knoflookolie en gril ze 2 min. onder de ovengrill tot ze goudbruin kleuren (u kunt ze ook bakken in de grillpan).
Schep de tomaat om met 1 el olie en breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
Beleg de knoflooktoast met de chorizo. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en garneer met de peterselie. Druppel er voor het serveren nog wat olie over.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top