To­ma­ten-spi­na­zie­saus

  • Italiaans, Saus/dressing
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 11-05-2020
  • To­ma­ten-spi­na­zie­saus

    To­ma­ten-spi­na­zie­saus

    To­ma­ten-spi­na­zie­saus

Makkelijke en Italiaanse topsaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 el olijfolie
2 uien (gesnipperd)
4 tenen knoflook (fijngesneden)
2 blikken gepelde tomaten (a 400 g)
1 groentebouillontablet
1 pak spinazie (450 g, diepvries)
50 g boter (in blokjes)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui 4 min.
-Voeg de knoflook toe en bak nog 1 min.
-Voeg de tomaat toe en kook 3 min.
-Pureer de saus met de staafmixer.
-Voeg het bouillontablet en de bevroren spinazie toe.
-Verwarm op laag vuur in ca. 10 min.
-Voeg de boter toe en breng op smaak met peper en zout.
-U kunt deze saus 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Bron

AH

Serveertip

Tip:
Lekker met tagliatelle en kabeljauw.
Tip:
Variatietip: Bestrooi de saus voor een extra hartige smaak met 200 g in blokjes gesneden fetakaas.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten