1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Witte asperges met gemengde broodnotenkruimels.

Witte asperges met gemengde broodnotenkruimels.

  • Nederlands, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 10-05-2020

Ingrediënten 2 personen


600 gram witte asperges ( circa 5 dikke per persoon)
50 gram ongezouten gemengde noten ( walnoot, amandel, en pecan noot)
1 bruine boterham geroosterd
1 tl witte balsamico azijn
gemalen peper naar smaak
klontje roomboter
1 groentebouillonblokje.
wat gesnipperde bladpeterselie


Verder heb je nodig


Snijplank mes, dunschiller, kookpan, pan en broodrooster

Witte asperges met gemengde broodnotenkruimels.
Witte asperges met gemengde broodnotenkruimels.
Witte asperges met gemengde broodnotenkruimels.
Witte asperges met gemengde broodnotenkruimels.
Witte asperges met gemengde broodnotenkruimels.
Witte asperges met gemengde broodnotenkruimels.

Dit is asperges op weer eens een geheel andere manier en erg lekker en helemaal niet moeilijk om te maken. Ik moet eerlijk toegeven, dat ik dit niet helemaal zelf bedacht heb. Ik las ooit eens over een amandel broodkruimmengsel en juist die amandelen had ik niet in huis. Wel een doosje gemengde noten waar ik 50 gram uit sorteerde van walnoot, amandel en pecan noot.
Met een aardappelsalade en een kogelbiefstukje werd dit een heerlijke hoofdmaaltijd.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Schil de asperges met een dunschiller en snij het harde stukje aan de onderkant weg. Kook ze 8 minuten in een groente bouillonblokje en laat ze dan verder garen in het hete vocht.

Maak ondertussen het broodruim notenmengsel. Rooster een bruine boterham en maal deze fijn. Hak de gemengde noten fijner.

Smelt een klontje roomboter in een koekenpan en bak de broodkruimels en het notenmengsel enkele minuten lichtjes. Voeg een klein scheutje witte balsamico azijn toe en een draaitje van de pepermolen.

Giet de gare asperges af en verdeel ze over 2 voorverwarmde borden. Verdeel er het broodkruimel notenmengsel over en een beetje gesnipperde peterselie.

Serveer met aardappeltjes naar keuze en een stukje vlees of vis.

Serveertip

Heerlijk met een aardappelsalade bij met een kogelbiefstuk.

Bron

Weet ik niet meer. Aangepast recept met eigen test en fot's



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top