
1 medium handsinaasappel
225 g verse rabarbers
150 g patent tarwebloem
2 tl bakpoeder (afgestreken)
¼ tl zout
50 g ongezouten roomboter
1 el amandelmeel (of griesmeel)
1 middelgroot ei
75 g donkere basterdsuiker
1 el demerarasuiker of rietsuiker
6 papieren cakevormpjes
muffinvorm
taartrooster
Smaken van lente en zomer gevangen in deze verse muffins. Kom maar op met de zon!
-Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
-Snijd de rabarber in blokjes van 1.5 cm.
-Zeef de bloem, bakpoeder en het zout (hoog) boven een kom.
-Smelt de boter en laat licht afkoelen.
-Klop in een andere kom het amandelmeel, sinaasappelsap en -rasp, het ei, de bruine basterdsuiker en de gesmolten boter.
-Doe het bloemmengsel terug in de zeef en zeef boven het eimengsel.
-Spatel het bloemmengsel in ca. 15 sec. door het botermengsel. Klop of roer niet â€" gewoon spatelen. Spatel de rabarber er snel door (niet roeren).
-Zet de papieren muffinvormpjes in de 6 holtes van de vorm.
-Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Strooi de demerara- of rietsuiker erover en bak ze ca. 30 min. in het midden van de oven, tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.
-Haal de muffins uit de oven en zet ze direct op een taartrooster om af te koelen.
AH - Delia Smith