1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Engelse keuken
  5. De­lia Smith's ra­bar­ber-si­naas­ap­pel­muf­fins

De­lia Smith's ra­bar­ber-si­naas­ap­pel­muf­fins

  • Engels, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-2020

Ingrediënten 6 personen


1 medium handsinaasappel
225 g verse rabarbers
150 g patent tarwebloem
2 tl bakpoeder (afgestreken)
¼ tl zout
50 g ongezouten roomboter
1 el amandelmeel (of griesmeel)
1 middelgroot ei
75 g donkere basterdsuiker
1 el demerarasuiker of rietsuiker



Verder heb je nodig


6 papieren cakevormpjes
muffinvorm
taartrooster


De­lia Smith's ra­bar­ber-si­naas­ap­pel­muf­fins
De­lia Smith's ra­bar­ber-si­naas­ap­pel­muf­fins

Smaken van lente en zomer gevangen in deze verse muffins. Kom maar op met de zon!

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Rasp de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit.
-Snijd de rabarber in blokjes van 1.5 cm.
-Zeef de bloem, bakpoeder en het zout (hoog) boven een kom.
-Smelt de boter en laat licht afkoelen.
-Klop in een andere kom het amandelmeel, sinaasappelsap en -rasp, het ei, de bruine basterdsuiker en de gesmolten boter.
-Doe het bloemmengsel terug in de zeef en zeef boven het eimengsel.
-Spatel het bloemmengsel in ca. 15 sec. door het botermengsel. Klop of roer niet €" gewoon spatelen. Spatel de rabarber er snel door (niet roeren).

-Zet de papieren muffinvormpjes in de 6 holtes van de vorm.
-Verdeel het beslag over de muffinvormpjes. Strooi de demerara- of rietsuiker erover en bak ze ca. 30 min. in het midden van de oven, tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.
-Haal de muffins uit de oven en zet ze direct op een taartrooster om af te koelen.

Bron

AH - Delia Smith



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top