1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Ri­cot­ta­taart met to­maat

Ri­cot­ta­taart met to­maat

  • Belgisch, Voorgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 10-05-2020

Ingrediënten 8 personen


250 g cherrytomaten
1 eetlepel olijfolie
1 theelepel grof zeezout
1 zakje Italiaanse kruidenmix (12 g)
200 g bloem
100 g boter (in blokjes)
5 eieren
1 bakje ricotta (kaas, 250 g)
100 g Grana Padano ((kaas), in grove snippers)
1 zak rucola slamelange

plasticfolie
lage taartvorm (doorsnede 22 cm), ingevet


Verder heb je nodig


Plasticfolie
lage taartvorm (doorsnede 22 cm), ingevet


Ri­cot­ta­taart met to­maat
Ri­cot­ta­taart met to­maat

Lekkere en gemakkelijke taart 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 250 °C.
- Leg de tomaten in de taartvorm.
-Doe de olie en het zout erover en de rozemarijn (uit mix) erbij. Zet de vorm 5 minuten in de oven, haal hem eruit en laat de tomaten afkoelen.
-Verwijder de rozemarijn en zet de oven even uit.
-Ris de tijm (uit mix) van de takjes en kneed die met de bloem, boter, 2 eieren en wat zout tot een deeg.
-Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten in de koelkast rusten.
-Hak de salie (uit mix) en meng die met 2 eieren, de ricotta en de kaas. Schep de tomaten erdoor (houd er 8 apart).
-Doe de vulling in de taartvorm.
-Zet de oven op 200 °C.
-Rol 4/5 deel van het deeg dun uit en leg het over de taartvorm. Druk de randen aan. Rol de rest van het deeg uit, maak met lettervormpjes een tekst en plak die met het losgeklopte eiwit van het laatste ei op de taart.
-Bestrijk met het eigeel en bak in 45 minuten gaar.
-Snijd de taart in punten en serveer met de sla en de tomaatjes.

Bron

AH



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top