Ba­na­nen-ko­kos­cake

  • Belgisch, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 10-05-2020
  • Ba­na­nen-ko­kos­cake

    Ba­na­nen-ko­kos­cake

    Ba­na­nen-ko­kos­cake

De banaan zorgt ervoor dat de cake heel smeuïg is. De kokos geeft 'm iets tropisch.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
300 g ongezouten roomboter (op kamertemperatuur)
300 g kristalsuiker
6 middelgrote eieren
300 g zelfrijzend bakmeel
1 mespunt zout
110 g geraspte kokos
6 bananen
1 el zelfrijzend bakmeel
4 el poedersuiker

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer
cakevorm (30 cm)

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Klop de boter en suiker met een mixer in 5 min. romig.
-Klop de eieren los in een kom en voeg beetje bij beetje toe aan het boter-suikermengsel.
-Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel, zout en tot slot 100 g kokos toe.
-Prak de bananen en meng ze met een spatel door het beslag.

-Bestuif de cakevorm met het meel.
-Schud overtollig meel uit de vorm.

-Schep het beslag in de vorm en bak de cake in het midden van de oven in 1 uur en 10 min. gaar. Dek af met aluminiumfolie als hij te donker wordt.
-Controleer of de cake gaar is door er met een satéprikker in te steken. Komt deze er droog uit, dan is de cake gaar.
-Neem de cake uit de oven, bestuif met de poedersuiker en laat (terwijl de poedersuiker smelt) 5 min. afkoelen.
-Haal de cake uit de vorm en zet hem op een rooster.
-Bestrooi met de rest van het kokos en laat afkoelen.
-Snijd de cake in plakken.

Bron

AH

Serveertip

Combinatietip:
Lekker met een bol vanilleijs of pecan-karamelijs.
Bewaartip:
Je kunt de cake verpakt in vershoudfolie 2 tot 3 dagen bewaren.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten