Vispapillot “bouillabaisse”

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 08-05-2020
  • Vispapillot “bouillabaisse”

    Vispapillot “bouillabaisse”

    Vispapillot “bouillabaisse”

Vis in papillot van de BBQ is altijd lekker, maar kan het nog lekkerder? Ja hoor! Deze vispapillot ‘bouillabaisse' moet je geproefd hebben: een typisch gerecht uit Marseille met vis van bij ons. Dat smaakt naar de zomer!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 venkelknollen
1 ui
4 tomaten
2 teentjes knoflook
1 doosje saffraan
1 visbouillonblokje
250 ml droge witte wijn
4 middelgrote aardappelen
800 g assortiment visfilet uit de Noordzee (zeeduivel, hondshaai, rog, rode poon...)
16 schelpjes
50 g gepelde garnalen
2 el gehakte peterselie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Kook de aardappelen beetgaar.
-Snijd de venkel en ui in fijne repen.
-Pel de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
-Snipper de knoflook fijn.

-Fruit de venkel, ui en knoflook aan in wat olijfolie. Brokkel het bouillonblokje over de groenten en voeg de saffraan toe. Blus met 250 ml witte wijn en laat nog even garen.

-Neem 4 grote stukken aluminiumfolie en verdeel er de rauwe vis over.
-Leg in elke papillot wat aardappel, 4 schelpjes en de groentensaus. Verdeel er nog de gepelde tomatenblokjes over en vouw de vispapillot dicht.
-Laat 15 minuten garen op een warme BBQ.

Leg elke vispapillot in een diep bord, vouw ietwat open, strooi er de garnalen en de peterselie over.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten