1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Snelle ricottataart met groenten

Snelle ricottataart met groenten

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 08-05-2020

Ingrediënten 4 personen


8 kleine tortillawraps
100 g diepvrieserwtjes
1 courgette
1 wortel
2 lente-ui, in ringen
handvol kervel
70 g bacon, fijngesneden
4 eieren
250 g ricotta
100 g zachte geitenkaas, in stukje
olijfolie
peper en zout



Snelle ricottataart met groenten
Snelle ricottataart met groenten

Een lekkere hartige taart maken is een koud kunstje. Het bewijs? Deze snelle, gezonde ricottataart met verse groenten .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Bekleed de rand en de bodem van een ingevette quichevorm met de wraps. Zorg ervoor dat de hele vorm bedekt is. Bestrijk ze met wat olijfolie.
-Rasp de courgette grof en knijp er al het vocht uit.
-Schil de wortel en snijd met een dunschiller in lange slierten. Blancheer de erwtjes met de wortelslierten 5 minuten in licht gezouten water. Giet af en spoel onder koud water.
-Bak de bacon in een droge koekenpan krokant.
-Klop de eieren met de ricotta los. Schep er de erwtjes, de courgette, de bacon en de lente-ui onder. Kruid met peper en zout.
-Leg de wortelslierten op de bodem van de bakvorm. Schep er het ricottamengsel op en verdeel er de geitenkaas over.
-Zet de ricottataart 30 minuten in de oven. Dek eventueel na 20 minuten af met aluminiumfolie als de tortilla's te donker worden. Werk voor het serveren af met de kervel.

Lekker met een frisse, groene salade.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top