1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Chocoladecake met sausje van roodbruin bier

Chocoladecake met sausje van roodbruin bier

  • Belgisch, Nagerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 08-05-2020

Ingrediënten 10 personen


Voor de cake :
250 g chocolade met 65% - 70% cacaogehalte
5 el Rodenbach
6 eieren, op kamertemperatuur en gesplitst
120 g kandijsuiker
180 g amandelbloem

Voor de saus
125 ml Rodenbach
125 g fijne rietsuiker
100 ml verse room
100 ml zure room
½ kl sinaasappelzeste


Verder heb je nodig


Springvorm 1,7 L


Chocoladecake met sausje van roodbruin bier
Chocoladecake met sausje van roodbruin bier

Deze cake is gemaakt met amandelmeel in plaats van bloem waardoor de cake langer mals blijft. Mix de saus net voor het serveren gedurende 30 seconden; zo wordt 'ie extra luchtig. 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Start met het maken van de saus :
-Verhit het bier in een pan en roer er de suiker door.
-Laat even koken, roer er de sinaasappelschil door, verwijder van het vuur en laat volledig afkoelen.

Maak de chocoladecake :
-Vet een cakevorm in en bestrooi met bloem. Verwarm de oven voor op 180°C.
-Klop in één kom de 6 dooiers luchtig met 100 g van de kandijsuiker gedurende 3 minuten.
-Klop in een andere propere kom de eiwitten tot zachte pieken.

-Laat de mixer draaien en voeg er lepel per lepel de resterende 40 g kandijsuiker aan de eiwitten toe.

-Laat de mixer nog even draaien tot de meringue stevig en glanzend is.
-Roer de gesmolten chocolade samen met de Rodenbach en het amandelbloem door de eierdooiers.
-Spatel er voorzichtig de eiwitten door en giet in de cakevorm.
-Bak de cake mooi bruin en gaar in de oven gedurende 1 uur.
-Prik even in de cake met een satéprikker. Kleeft er nog deeg aan? Zet hem dan even terug in de oven.
-Laat de cake even afkoelen in de vorm, haal dan uit de vorm en laat op een rooster volledig afkoelen.

-werk ondertussen de saus af.
-meng hiervoor de afgekoelde siroop met de room en de zure room tot een glad geheel met een klopper of in een blender. Bewaar in de ijskast tot net voor het serveren.

Serveertip

De cake is niet heel zoet omdat de saus dit wel is.
Heb je toch liever een zoetere cake dan kan je 30 g extra suiker toevoegen.

Bron

Lekker van bij ons



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top