Rabarbertaart

  • Belgisch, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 08-05-2020
  • Rabarbertaart

    Rabarbertaart

    Rabarbertaart

Geef toe, bij de start van het rabarberseizoen kijken we allemaal het meest uit naar een lekker stuk rabarbertaart. Zelf rabarbertaart maken is niet moeilijk. Met dit recept kan je zo aan de slag. 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor de bodem:
200 g bloem
100 g boter, op kamertemperatuur
snuifje zout
60 ml lauwe melk
Voor de vulling:
300 g rabarberstelen
1 ei
120 g fijne suiker
50 g boter, op kamertemperatuur
50 g bloem
1 vanillestokje
1 el geraspte gember
enkele takjes tijm
poedersuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
langwerpige taartvorm

Bereidingswijze

-Doe de bloem en het zout in een kom en maak een kuiltje in het midden.
-Snijd de boter in blokjes en leg ze in het kuiltje.
-Meng de boter met de vingers door de bloem.
-Voeg de melk toe en kneed tot een glad deeg.
-Wikkel het deeg in folie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

-Maak de rabarber schoon en snijd in stukken die net zo breed zijn als de taartvorm.
-Doe de stukken in een pan, strooi er 50 g suiker over, voeg wat takjes tijm en een scheutje water toe en laat 5 minuten op een zacht vuur garen.
-Verwarm de oven voor op 180°C.
-Mix voor de vulling het ei met de resterende suiker luchtig.
-Schraap het merg uit het vanillestokje.
-Zeef de bloem bij het ei en klop het er samen met de boter, vanillemerg en gember door.
-Rol het deeg uit en beleg er een ingevette en met bloem bestrooide langwerpige taartvorm mee.
-Smeer het vanillemengsel uit over de bodem en schik er de stukken rabarber op.
-Zet de taart 30 minuten in de oven.
-Werk net voor het serveren af met wat poedersuiker en verse tijm.

Bron

lekker van bij ons

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten