Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 07-05-2020
  • Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

    Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

    Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

  • Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

    Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

    Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

  • Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

    Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

    Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

  • Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

    Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

    Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

  • Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

    Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

    Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

  • Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

    Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

    Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

  • Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

    Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

    Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

Dit gerecht is geschikt als voorgerecht, maar kan ook goed als tussengerecht geserveerd worden. Ik serveerde het als bijgerecht met iets meer asperges en nieuwe gekookte aardappeltjes. Een heerlijke combinatie. Zalm en asperges omarmen :) zich erg toch erg graag.

Het sausje is op voorhand te maken. Smaken kunnen alvast fijn intrekken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
12 witte asperges geschild
3 el roomboter
50 gr gerookte zalm gesnipperd


Voor het sausje

6 el mayonaise
2 el kwark
kneepje vers citroensap
1 el kappertjes fijn gehakt
½ bosje dille fijngehakt
6 kleine augurkjes fijn gehakt
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
grote pan, snijplank, mes en kommetje

Bereidingswijze

Smelt de boter in een ruime pan op laag vuur. Bak hierin de asperges gaar in circa 12 minuten of langer afhankelijk van de dikte. bestrooi ze heel lichtjes met zout en wat gemalen peper.( Even prikken met een vork)

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar.

Leg 3 asperges op een ( voorverwarmd) bord en verdeel er de zalmsnippers over. Lepel er de saus over en garneer met nog wat dille.

Bron

Boodschappen, eigen tekst en foto's iets naar eigen smaak aangepast

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten