1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-05-2020

Ingrediënten 4 personen


12 witte asperges geschild
3 el roomboter
50 gr gerookte zalm gesnipperd


Voor het sausje

6 el mayonaise
2 el kwark
kneepje vers citroensap
1 el kappertjes fijn gehakt
½ bosje dille fijngehakt
6 kleine augurkjes fijn gehakt


Verder heb je nodig


Grote pan, snijplank, mes en kommetje

Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

Als voor of tussengerecht.

Als voor of tussengerecht.
Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........
Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........
Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........
Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........
Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........
Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........
Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........
Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........
Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

Als bijgerecht.

Als bijgerecht.
Gebakken Asperges met dille-kappertjessaus en gerookte zalm........

Foto Boodschappen

Foto Boodschappen

Dit gerecht is geschikt als voorgerecht, maar kan ook goed als tussengerecht geserveerd worden. Ik serveerde het als bijgerecht met iets meer asperges en nieuwe gekookte aardappeltjes. Een heerlijke combinatie. Zalm en asperges omarmen zich erg toch erg graag.

Het sausje is op voorhand te maken. Smaken kunnen alvast fijn intrekken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Smelt de boter in een ruime pan op laag vuur. Bak hierin de asperges gaar in circa 12 minuten of langer afhankelijk van de dikte. bestrooi ze heel lichtjes met zout en wat gemalen peper.( Even prikken met een vork)

Meng ondertussen alle ingrediënten voor de saus door elkaar.

Leg 3 asperges op een ( voorverwarmd) bord en verdeel er de zalmsnippers over. Lepel er de saus over en garneer met nog wat dille.

Bron

Boodschappen, eigen tekst en foto's iets naar eigen smaak aangepast



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top