1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Licht gebonden heldere aspergesoep...

Licht gebonden heldere aspergesoep...

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 07-05-2020

Ingrediënten 2 personen


250 gram asperges gekookt in stukjes
1 kippen bouillonblokje
1 el bladpeterselie gesnipperd ter garnering
500 ml aspergebouillon van schillen en kontjes
enkele druppels citroensap
worchestershire saus naar smaak
aardappelmeel om de soep lichtjes te binden


Verder heb je nodig


Pan, snijplank mes

Licht gebonden heldere aspergesoep...
Licht gebonden heldere aspergesoep...
Licht gebonden heldere aspergesoep...
Licht gebonden heldere aspergesoep...
Licht gebonden heldere aspergesoep...
Licht gebonden heldere aspergesoep...

Met dit soepje maakte ik mijn lieve schoonmama blij. Als ze bleef eten dan kon ik haar steeds weer verrassen met dit eenvoudig soepje. En buiten het seizoen? Tja, dan kon ik mijn toevlucht nemen tot asperges in glas.

Een licht soepje als voorgerecht, of als begeleiding bij je lunch.
Met schillen en kontjes van dit recept maakte ik de aspergebouillon.https://www.smulweb.nl/recepten/1479067/Gebakken-asperges-met-dille-kappertjessaus-en-gerookte-zalm

 

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Roer een eetlepel aardappel meel met wat koude aspergebouillon tot een papje en zet even opzij. Verhit de aspergebouillon en los er het kippenbouillonblokje in op. Breng de soep op smaak met enkele druppels citroensap en worchestershiresaus naar smaak. Voeg het aardappelmeelpapje toe aan de bouillon en roer alles even goed.

Proef ! Breng eventueel verder op smaak met wat gemalen peper. Voeg de aspergestukjes toe aan de soep en serveer met wat fijn gesnipperde bladpeterselie.

Serveertip

Liever vegetarisch neem groente of kruidenbouillon.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Keukensloofje47
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top