Kaastaart met aardbei en rabarber

  • Belgisch, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 07-05-2020
  • Kaastaart met aardbei en rabarber

    Kaastaart met aardbei en rabarber

    Kaastaart met aardbei en rabarber

Zeker eens proberen deze lekkere en makkelijke taart 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
1/2 kg aardbeien
200 g rabarber
250 g volkorenkoekjes
120 g boter
500 g verse kaas
250 ml room
10 el suiker1
2 zakjes vanillesuiker
16 g gelatine
2 citroenen
1/2 limoen
100 ml water
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm
bakpapier

Bereidingswijze

1 Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een springvorm met bakpapier. Verkruimel de koekjes. Smelt de boter en meng er de koekkruimels door.
2 Verdeel het koekmengsel over de bodem van de vorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet 10 minuten in de oven. Laat afkoelen in de vorm.
3 Klop de slagroom stijf met 6 el suiker en de vanillesuiker. Meng met de plattekaas. Week 12 g gelatine in koud water. Pers de citroenen en verwarm het sap.
4 Knijp de gelatine uit en los ‘m op in het citroensap. Roer het sap door het plattekaasmengsel. Schep het mengsel op de koekbodem en laat ten minste 4 uur opstijven in de koelkast.
5 Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij de vruchten in stukjes. Schil de rabarber, snij 'm in heel kleine blokjes. Breng de rabarber met de helft van de aardbeien, het sap van ½ limoen, 100 ml water en 4 el suiker aan de kook en laat gaarstoven. Week de resterende gelatine in koud water, knijp uit en los op in de warme coulis.
6 Verdeel de rest van de aardbeien over de taart. Overgiet met de coulis. Zet in de koelkast tot ook de coulis opgesteven is.

Bron

libelle

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten