1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Zalmwafeltjes

Zalmwafeltjes

  • Belgisch, Lunch/Brunch
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 07-05-2020

Ingrediënten 3 personen


1 rol bladerdeeg (kant-en-klaar)
200 g gerookte zalm
1 bakje tuinkers
1 bosje dille
6 el ricotta
170 g Griekse yoghurt
peper en zout



Zalmwafeltjes
Zalmwafeltjes

Zin in een snelle lunch of een lekkere snack? Dan moet je absoluut deze knapperige wafeltjes met bladerdeeg, gerookte zalm en ricotta proberen. Als je geen wafelijzer in huis hebt, kun je ook gewoon je croquetoestel gebruiken.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1 Steek uit het bladerdeeg 12 kleine rondjes (gebruik een kopje of een uitsteekring).
2 Beleg 6 rondjes met ricotta, zalm en tuinkers. Dek af met de andere 6 rondjes.
3 Laat het wafelijzer goed warm worden (of gebruik een croque-monsieurmachine, maar dan heb je geen wafeltjes). Bak de wafeltjes.
4 Meng de Griekse yoghurt met dille, peper en zout. Serveer als dip bij de wafeltjes.

Bron

Libelle



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top