1. Home
  2. Recepten
  3. Indische keuken
  4. Indische pindasoep

Indische pindasoep

  • Indisch, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-05-2020

Ingrediënten 4 personen


1 ui
3 tenen knoflook
2 cm verse gember
2 el zonnebloemolie
3 tl sambal manis
1 liter kraanwater
3 kippenbouillontabletten
250 g verse soepgroente
1 stengel koelverse sereh citroengras
300 g kipfilet
6 el pindakaas
3 el ketjap manis
3 tl Ketoembar gemalen koriander
½ citroen



.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snipper de ui. Snijd de knoflook fijn. Schil en snijd de gember fijn. Verhit de olie in een soeppan. Bak de ui, knoflook, sambal en de gember 2 min. Blus af met het water. Voeg de bouillontabletten en de soepgroente toe. Kneus het citroengras met een mes (zo komen de aroma's beter vrij) en voeg toe aan de bouillon. Laat 30 min. op laag vuur koken.
Snijd de kipfilets in stukjes. Voeg na 15 min. toe aan de bouillon. Meng ondertussen de pindakaas, ketjap en koriander in een kom. Verdun met een paar el bouillon totdat het mengsel de dikte van een saus heeft. Roer de pindasaus door de bouillon. Pers de citroen uit en breng de soep op smaak met het sap en eventueel nog wat ketjap. Verwijder voor het serveren het citroengras.

Serveertip

Serveertip:
Garneer eventueel met wat taugé en rode peper.

Bron

Https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R577398/indische-pindasoep



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ChrisFraikin


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ChrisFraikin
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top