1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Belgische keuken
  5. Chocolade koffiecake

Chocolade koffiecake

  • Belgisch, Nagerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 06-05-2020

Ingrediënten 6 personen


300 g bloem
150 g suiker
3 el puur cacaopoeder
15 g bakpoeder
150 g walnoten en amandelen
150 g Solo (boter)
150 ml sterke koffie, instant
4 eieren


Verder heb je nodig


Lange bakvorm of een broodvorm

Chocolade koffiecake
Chocolade koffiecake

Serveer als vieruurtje eens wat anders dan chocolade bij de koffie. Meng ze allebei door het deeg van deze makkelijke chocolade koffiecake. Het resultaat is overheerlijk en verrassend.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Klop de eieren met de suiker tot een luchtig geheel. Smelt de boter en voeg toe aan het mengsel.
-Meng er vervolgens de bloem, het bakpoeder en het cacaopoeder doorheen.
-Voeg ook de koffie en de noten toe (de noten als allerlaatste).
-Giet het beslag in een lange bakvorm of in een broodvorm (ingevet en besprenkeld met paneermeel) en bak gedurende 45 minuten.
-Laat de cake afkoelen.
-Bedek met gesmolten chocolade en werk af met poedersuiker.

Bron

Solo open kitchen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top