ENGELSE FRUITTAART

  • Engels, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-05-2020
  • ENGELSE FRUITTAART

    ENGELSE FRUITTAART

    ENGELSE FRUITTAART

Engelse cake 

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
500 g gemengd gedroogd fruit (bijv. rozijnen, krenten, dadels, cranberry's, vijgen en mango)
150 g Solo (boter)
300 ml halfvolle melk
100 g schenkstroop
225 g bloem
5 g bakpoeder (ca. 1/3 zakje)
5 g koekkruiden (ca. 2 tl)
5 g kaneel (of in totaal 10 g koekkruiden)
2 eieren
Topping:
50 g abrikozenjam
100 g poedersuiker + beetje extra om te strooien
200 g verse roomkaas
10 ml vers citroensap (ca. 1 el)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hoge ronde cakevorm 20 cm Ø (ingevet en bodem bedekt met bakpapier)
kwast
plastic spatel
aluminiumfolie

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 150°C (elektrische oven).
-Hak de vruchten in kleine stukjes (krenten en rozijnen kunnen heel blijven).
-Verwarm de Solo met de melk, de stroop en het fruit in een diepe pan al roerende tot de Solo en de stroop zijn gesmolten. Laat het mengsel op een laag vuur 5 minuten trekken (niet laten koken!). Laat afkoelen tot het mengsel lauw is.
-Zeef de bloem, het bakpoeder, een snufje zout, de koekkruiden en de kaneel boven een kom. Klop de eieren en het boter-fruitmengsel er met een mixer goed door (met een pollepel kan ook, maar dat mengt wat moeilijker).
-Vul de voorbereide cakevorm met het beslag en bak de cake in de voorverwarmde oven in 70-80 minuten diepbruin en gaar.
-Dek de cake (om te voorkomen dat hij te donker wordt) na 1 uur bakken af met aluminiumfolie. Laat de gebakken cake 4 minuten staan en keer de vorm dan om op een rooster. Laat de cake uit de vorm glijden en afkoelen.
-Verwarm de jam in een steelpan.
-Bestrijk de zijkant en de bovenkant van de taart met een dun laagje jam.
-Klop met een pollepel de poedersuiker met de verse roomkaas en het citroensap tot een smeuïge crème.
-Bedek de taart met behulp van een spatel met de crème. Bestrooi met wat poedersuiker.
-Snijd de taart in 10 punten.


Bron

solo open kitchen

Serveertip

In Engeland wordt deze cake ook met nog meer gedroogd fruit gemaakt, dat vaak eerst in rum wordt geweekt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten