Suikerkoekjes in hartvorm
- Belgisch, Nagerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 06-05-2020
Makkelijk, snel en lekker koekje voor de mama's
Ingrediënten 6 personen
Voor de koekjes:225 g Solo Patisserie (boter)
200 g suiker
1 ei
2 tl vanille-extract
325 g gewone bloem
1.5 tl bakpoeder
0.25 tl zout
Voor de decoratie (optioneel):
200 g glazuursuiker/ poedersuiker
gekleurde hagelslag
Benodigdheden
bakplatenBereidingswijze
Voor de koekjes:
-Verwarm de oven voor op 190 °C (gasstand 5) en vet enkele bakplaten in met wat boete.
-Neem een grote kom en klop de boter en de suiker gedurende 3 minuten op met een elektrische mixer tot het mengsel een licht en luchtig geheel wordt.
-Voeg het ei en het vanille-extract toe. Vergeet niet om de restjes aan de zijkanten van de kom goed af te schrapen en mee te mengen in het geheel.
-Voeg de bloem, het bakpoeder en het zout eraan toe en meng net lang genoeg tot het beslag voldoende gemengd is (roer dus zeker niet meer dan nodig).
-Neem met lichtjes ingebloemde handen stukjes deeg ter grootte van een walnoot en kneed er balletjes mee.
-Plaats ze op de bakplaat op ongeveer 8 cm van elkaar.
-Duw de balletjes zachtjes plat tot je cirkels krijgt met een diameter van ongeveer 6 cm.
-Maak nu hartjes van deze cirkels door onderaan elke cirkel een punt te vormen, en bovenaan in het midden een insnijding te maken.
-Bak de koekjes gedurende 12 tot 14 minuten tot de randen goudgeel gebakken zijn.
- Laat ze gedurende 2 minuten afkoelen op een rooster, neem de koekjes vervolgens van de bakplaat en laat ze volledig afkoelen.
Voor de decoratie (optioneel):
-Om de koekjes te decoreren, voeg je 4 theelepels water toe aan de glazuursuiker/ de poedersuiker en meng je tot je een stevige glazuurlaag krijgt. Indien gewenst kun je ook kleurstof toevoegen.
-Breng het glazuur op de koekjes aan en voeg er gekleurde hagelslag aan toe.
Bron
solo open kitchen
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties